Utrecht Bull's

BELANGRIJKE INFO: Sportlink

Gepost door: Bestuur op dinsdag 29 augustus 2017

Zoals je mogelijk al via de nieuwsbrief, teamgenoten of andere informatiebronnen gehoord hebt, is de NBB afgelopen zomer overgestapt naar een heel nieuw systeem: Sportlink. Hoezee, de NBB goes 2.0! Dit heeft vele voordelen (denken wij), naast het feit dat het stokoude systeem eindelijk in de ban gedaan is. Maar... dat vraag natuurlijk een enorme omschakeling. Afgelopen zomer is de bond hier druk mee geweest, en wij met hen. Want hé, wij doen dit toch vrijwillig ;) Hierbij de belangrijkste info op een rij:

  1. De sheets zijn vervangen door een digitaal systeem. Dit betekent dat er getafeld gaat worden met tablets! Als club schaffen wij 5 tablets aan voor de Galgenwaard die wij gaan delen met Eagles & Mitland voor het tafelen.
  2. De good old spelerskaarten zijn verleden tijd. Je staat nu geregistreerd met foto en al in Sportlink. Een aantal van jullie heeft hierin nog geen foto. Ik heb deze leden apart gemaild hierover. Graag z.s.m. mailen, zodat ik dat in orde kan maken.
  3. Iedereen kan persoonlijk inloggen op de super handige nieuwe app, waarin je eigen wedstrijden, standen, etc. vermeld staan. Ook kan je daarin je gegevens wijzigen. Wij raden jullie nadrukkelijk aan om deze app te downloaden. Zie voor link en uitleg verderop in de mail.
  4. Samen met andere verenigingen in Utrecht organiseren we bijeenkomsten om uitleg te geven over het nieuwe tafelen / wedstrijdformulier. De informatie vanuit de bond is redelijk beperkt, en wij weten ook nog niet alles, maar er zijn wel een aantal belangrijke zaken die we met jullie willen delen en bespreken. 

BIJEENKOMSTEN UITLEG SPORTLINK: BELANGRIJK!

Samen met de andere basketbalverenigingen van Utrecht hebben we de handen ineen geslagen om alle leden de nodige uitleg en informatie te geven over het nieuwe wedstrijdformulier. Wij organiseren hiertoe zelf een bijeenkomst, maar ook Cangeroes en SBU organiseren er een. Ons dringende advies is om bij één van deze momenten aan te sluiten. Die van ons zal aansluitend zijn op het Voorspeltoernooi. De 3 opties die nu gepland staan zijn: 

  1. Zaterdag 2 september, 11:00 - 12:00 uur @ de Heksenketel (host: Utrecht Bulls). 
  2. Zondag 3 september, 11:00 - 12:00 uur @ Thuisvoordeel (bar in Lunetten, host: Cangeroes Utrecht)
  3. Vrijdag 8 september, 18:30 - 20:00 uur. Locatie nog onbekend (host: SBU).

KORTE DEMO WEDSTRIJDFORMULIER

https://www.youtube.com/embed/JG6P88a2hzs

SPORTLINK APP

De Sportlink-App voor de NBB is beschikbaar in de App-store. Jullie kunnen de App downloaden via: https://www.sportlink.nl/basketball-nl/.

Als je de app gedownload hebt, open je deze en klik je op 'registeren'. Hierbij registreer je je met het bij ons bekende mailadres. Je krijgt dan vervolgens op dat mailadres een activatielink waarmee je je account kunt activeren. Het wijst zich eigenlijk allemaal voor zich. Extra informatie kan je vinden op:

Op de 2e link kan je ook uitleg en een filmpje vinden over het gebruik van het wedstrijdformulier. Waarover in de uitlegbijeenkomsten dus meer informatie.

Een hoop informatie zo bij elkaar, maar wel belangrijk om het seizoen goed te starten met dit fancy nieuwe systeem. Neem dan ook echt even de tijd dit even te lezen en de informatie tot je te nemen. Graag tot zaterdag!