Utrecht Bull's

Een terugblik op seizoen 2019/2020

Onze memorabele momenten

Een terugblik op seizoen 2019/2020
Gepost door: Het Bulletin op vrijdag 22 mei 2020

Onvermijdelijke verandering(en)
In het afgelopen seizoen hebben veel veranderingen plaatsgevonden. Wij, mensen, vinden veranderingen moeilijk en plotselinge veranderingen nog moeilijker. En toch gaan wij er mee om, wij moeten ook. Zo startte ons seizoen met het besluit van het oude bestuur dat haar taken graag wilde overdragen aan andere basketballers. Verloren wij in november een dierbare van de club. Verloren wij in januari een dierbare van de basketbal gemeenschap wereldwijd. En werden wij uit balans gebracht door de onvermijdelijke verandering die ons als club, gemeenschap, stad, land en wereld heeft geraakt, het corona-virus.
Voor al deze gebeurtenissen hebben wij mooie dingen teruggekregen. Een nieuw bestuur. Een saamhorig clubgevoel door met z’n allen een minuut stilte te houden of 24 seconden. Het bestuur dat ons vaak en goed op de hoogte heeft gehouden. Een intiem mixtoernooi. Een gezellige quizbingo.
Al verdwenen onze basketbalwedstrijden, -trainingen, -borrels en -feestjes. Door online actief te blijven, door ons op de hoogte te houden over de stand van zaken van onze club, door onze team zoomborrels of borrels via houseparty, door het uitzicht op de start van het nieuwe seizoen, hebben wij toch laten zien dat wij sterk zijn, plezier hebben met elkaar en met de veranderingen meebewegen.

In dit laatste bulletin kijken wij samen terug en zoomen wij in op de gebeurtenissen van seizoen 2019/2020.

Weet je nog?
Weet je bijvoorbeeld nog dat onze heren 3 en heren 4 in dezelfde poule speelden? Daardoor speelden zij dus tegen elkaar en waren hun wedstrijden, ongeacht de uitkomst, extra leuk en spannend. Zo speelden zij zaterdag, 25 januari 2020, een adembenemende wedstrijd. Ten eerste hadden wij, als publiek, het geluk dat onze thuiswedstrijden afgelopen waren of nog moesten beginnen, waardoor wij de laatste minuten van die wedstrijd konden zien.
Daar stonden wij dan, het moment was daar… vierde kwart, de stand is gelijk, 46-46, nog 17 seconden op de klok en heren 4 heeft een time-out. Iedereen voelt het, dit wekt adrenaline op, voor de spelers, voor de coaches en voor het publiek. Wat wordt de tactiek van beide teams? De time-out is voorbij, heren 4 mag uitnemen, op de voor hun aanvallende helft. Degene die uitgooit, passt naar de forward. De forward passt naar de guard, die tussen de elleboog en de driepunterslijn staat. Marc Gerritsen geeft een screen op de guard, rolt open naar de basket toe, krijgt de bal gepasst van de guard en maakt met een linker lay-up de aanval af met een score! Hulde! Wat een mooie tactiek, wat een geweldige aanval, wat een prachtige teamwork! Het was formidabel!

Clubgevoel
Hoe mooi het is om zulke wedstrijden te spelen en te zien, is het ook fijn om te weten, als speler, dat jouw hele club achter je staat. Robin uit dames 1 verwoordt erg mooi hoe ons clubgevoel versterkt werd bij het verlies van een dierbare; ‘’Geen leuk moment, maar wel erg memorabel: een minuut stilte voor elke wedstrijd voor het plotselinge overlijden van de vriend van Karlijn :-(. Daar werd het clubgevoel heel sterk!" aldus Robin uit dames 1. 
Waar de verbinding tussen teamgenoten dus erg sterk was dit seizoen, was het ook sterk tussen clubgenoten en ook als club zelf. De Leuke Dingen Commissie had bijvoorbeeld een bingo georganiseerd, maar combineerde dat met pubquizvragen. Dat feest viel afgelopen seizoen in de smaak! Zo viel ook het Lichtjesfeest in november in de smaak. Hoewel er minder gasten waren door de gebeurtenis die maand, creëerden de aanwezigen toch gezelligheid. ‘Het touwtje springen met kerstverlichting’ was voor Judith uit dames 4 een onvergetelijk moment.

Populairste memorabele moment
Als je aan je clubgenoten vraagt wat een memorabel moment was van het afgelopen seizoen geeft 50% aan dat winst met hun team het gedenkwaardigst was, zo laten onze clubgenoten blijken. De omschreven momenten luiden; ‘’Winst tegen soms moeilijk verslaanbare teams door goed samenspel.’’ zegt Pien uit dames 5. ’’De overwinning van heren 5 tegen de Woodpeckers. Na overtime.’’ zegt Sophie, coach van heren 5. ‘’Winnen in de Galgenwaard’’ zegt Esther uit dames 2.

Volgend seizoen
Zo blijkt dat winst behalen met je team ons toch het meest bij blijft. Rondom de dames teams zal de meeste verandering plaatsvinden. Hoe zullen de resultaten volgend seizoen zijn? Heren 4 stond op de tweede plek in hun poule dit seizoen. Gaan zij voor het kampioenschap? Zo maakte dames 4 ook goede kans op kampioenschap, zullen zij het binnen slepen volgend jaar? En welke feestje of activiteiten of toernooitjes of samenkomsten zullen wij hebben volgend seizoen?! Ik ben benieuwd, jij ook?

Fijne vakantie
Een mooie terugblik op het afgelopen seizoen met input van de hele club. Fijn dat wij in september weer van start mogen gaan. Voor nu een fijne vakantie in (waarschijnlijk) eigen land! Geniet er van en tot volgend seizoen!