Utrecht Bull's

Wedstrijdrituelen

Wat heb jij nodig om een goede game te spelen?

Wedstrijdrituelen
Gepost door: Het Bulletin op vrijdag 28 februari 2020

Wat een ramp…

Vorige week (week 7) kwam ik er tijdens het omkleden in de kleedkamer achter dat ik mijn oksels was vergeten te scheren voor de wedstrijd. Wat een ramp natuurlijk! Daar sta ik dan met mijn 1,89 meter lange lichaam tussen al die veel minder lange dames met mijn oksels in hun gezicht, wanneer ik die bal weer eens dunk of 180 graden met mijn armen in de lucht sta voor een clean defense. Ho, wacht eens even! Geen ramp dus. Het is heerlijk wanneer de tegen partij afgeleid is. Dit ga ik vaker doen.

Maar daardoor komen wij wel op het volgende onderwerp; Wat is jouw wedstrijdritueel? Wat heb jij nodig om een goede game te spelen?

 

Wedstrijdritueel

Daar sta je dan, voor de spiegel, vandaag is het game day! Je kijkt jezelf aan en praat hardop: ‘Jij kan dit. Vandaag focus ik mij op outboxen, driven en gaan voor de score! Vandaag wil ik minstens 15 punten maken. Vandaag lever ik een goede bijdrage waar het team positief door beïnvloed wordt’. Dat is een voorbeeld van een ritueel, maar hoe pak jij zo’n voorbereiding aan?

1.       Ik doe helemaal niks. Een wedstrijddag is zoals ieder andere dag.

2.       Ik bid voor een prettige wedstrijd, voor mezelf, voor mijn team en voor de tegen partij.

3.       Ik ga de avond daarvoor stappen en ga heerlijk brak sporten. Dat is de beste kater remedie.

4.       Ik doe allereerst mijn tenue aan, dan mijn rechtersok en mijn linkersok. Vervolgens volgt de rechterschoen en dan de linkerschoen.

5.       Ik dribbel 10x links, 10x rechts. Ik ren 10x heen en weer. Ik schiet 10x vrije worpen. Ik schiet 10x drietjes en ik ben ready.

6.       Ik heb een motivatiespeech klaar voor mijzelf en voor het team. Vandaag gaan wij namelijk met winst naar huis. Hoppa!

7.       Ik heb een speciaal voedselpakket, dit is nog net legaal.

8.       Ik heb juist sex vóór de wedstrijd, want dan ben ik minder hitsig op het veld.

9.       Ik doe mijn geluksonderbroek met het supermanlogo aan.

10.   Anders, namelijk; … (vul in)…

 

Spannende wedstrijd

Dit weekend zijn er een bescheiden aantal wedstrijden, vier stuks (MSE 5, VSE 2, MSE 2 & MSE 3). Alle wedstrijden vinden plaats op zaterdag 29 februari 2020 om 18.15 in ons stadion Galgenwaard. Welke wedstrijd kies jij om bij te supporten? Je kan ook elk kwart een team supporten, mits het gelijk loopt natuurlijk…

De spannendste wedstrijd zal de wedstrijd van onze heren 3 (8e plaats) zijn. Zij spelen namelijk tegen de Quick Runners heren 1 (6e plaats).

Succes allen dit weekend! Kom je club supporten! Tot morgen!