Utrecht Bull's

Neon Nineties Hits en Mis

~ Bericht van de LDC ~

Gepost door: Miriam Loth op dinsdag 07 februari 2023

Het was weer een geslaagde wedstrijddag en feest in de Galgenwaard zaterdag! Bijna alle teams speelden thuis en overal was er iets van publiek aanwezig! Het begon meteen spannend bij de wedstrijd van Dames 1 tegen de koploper in hun competitie uit Den Bosch: de eerste helft nog achter, maar altijd dichtbij. Dat keerde na de rust snel om in het voordeel van de Bull's, de voorsprong van acht punten werd weer ingehaald door EBBC naar gelijk stand van 55-55 en uiteindelijk pakten onze dames de welverdiende winst met 55-56!

Op de andere velden was het minder spannend, Heren 4 verloor van ongeslagen en beruchte tegenstanders BZ. Heren 3 won met volle overtuiging tegen Baros met einduitslag 62-38.
Heren 5 won daarna met nóg groter verschil tegen de Break Stars met 71-37. Op het andere veld speelde Dames 2 tegen een schrale opkomst van vijf speelsters van BC Virtus. Het was een wedstrijd die meerdere keren schommelde van duidelijk winst naar toch beetje spannend, maar de Bullers hebben hun voorsprong niet weggegeven en uiteindelijk gewonnen met 50-41.

Heren 1 had ook een spannende wedstrijd tegen Racing Beverwijk, die meteen hard van stapel liepen en elf punten pakten. Het tweede kwart ging heel gelijk op. Na de rust startte de Bull's juist overtuigend en liepen met acht punten uit, wat toch weer werd ingehaald en zorgde voor een heel spannend laatste kwart. De laatste minuten werden vooral fouten gemaakt, waaronder een T voor de coach. Helaas gooide Beverwijk bijna alle vrije worpen erin en wonnen ze uiteindelijk met 60-68.
Daarna was Heren 2 aan de beurt, ze mochten eindelijk ook op een thuisdag spelen! Tegen De Dunckers konden ze helaas niet winnen en blijft de tegenstander ongeslagen. Daarnaast moest Dames 3 ook tegen de koploper in de competitie. Het ging tot halverwege het derde kwart nog heel gelijk op tegen de Shooters, maar daarna liepen ze uit en pakten ze de winst met 39-51. Bij Dames 5 was het spannend tot en met de laatste minuut: gelijke stand met nog vijf minuten en op het einde drie punten achter, wat ook na een time-out niet werd ingehaald en dus winst voor Punch met 38-41.

Gewonnen of verloren maakte gelukkig in de Heksenketel allemaal niet uit! Iedereen was in de stemming voor een dansje op heerlijke hitjes uit de nineties en straalden in neon kleding, maar niemand zo fel als Ping, duidelijke prijswinnaar voor het verkleden! Gelukkig hadden we ook schmink: Vrijwillig of niet, er werd op los versierd. Ook de lichtstaven werden goed gebruikt, maar hebben de avond helaas niet overleefd. Kortom een goed feestje! Met dank aan Studenten Feesten Utrecht voor het huren van de blacklight lampen.